2019.08.23.

Könyvelői Praktikum
A legátfogóbb és leggyorsabb online elérhető tudástár ahhoz, hogy Ön is tökéletes könyvelő legyen! Folyamatosan frissített szakmai anyagok, iratminták, nyomtatványok.

Irodának felújított és átminősített lakóépület egy részének bérbe adása lakásként.
Egy KFT egy régi lakóépületet vásárolt, átminősítette irodának és a felújítás után visszaigényelte az ÁFÁ-t. Korábban ( 2018 év ) tevékenysége bővült ingatlan bérbeadással. Az iroda nagynak minősült és 2 db lakást is kialakított. A lakásokat kiadta természetesen ÁFA nélkül.Kérdésem ilyen estebe belehet jelentkezni az ÁFA körbe évközbe? Az alap törvény szerint december 20 után jelentkezhet be az ÁFA hatálya alá, mint ingatlan bérbeadás. Azt megteheti hogy addig ÁFA mentesen állítja ki a bérbeadás számláit és 2020 01.01-től ÁFA tartalommal, vagy visszamenőleg a 2019 évi ingatlan bérbeadás számláit ÁFA tartalommal kiállítja és önellenőrzi a bevallásait..Ezeket a kérdéseket azért teszem fel mert a lakásokra is vissza lett az ÁFA igényelve mert átalakításkor az épület rendeltetése iroda, de most folyamatba van a vegyes használat engedélyeztetése, de már ingatlan bérbadásról állított ki számlát természetesen ÁFA nélkül. Önök szerint mi a megoldás? Bírság nélkül szeretnénk megoldani az ügyet.

Bt. egyik kültagja elhunyt.Mi a teendő?
Bevételi nyilvántartás vezető EVÁ-s Bt. egyik kültagja elhunyt. Bt. tagjai: 1 beltag, 2 kültag. Mi a teendő? (Hagyatéki eljárás, Cégbíróságnál hogy kel bejelenteni?)

Az ekhósok nehezebben kapnak babaváró-hitelt
Több banknál nem fogadják el jövedelemként az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szerint adózott munkabért. Az ekhós munkabér a saját bank által alkalmazott szabályozás szerint nem minősül jövedelemnek, ezért az így adózó személy anyagi helyzetét nem is vizsgálják, hanem automatikusan figyelmen kívül hagyják.

2019.08.23.

NAV-hírek
Ez a hírcsatorna összesítve tartalmazza valamennyi magyar nyelvű RSS-csatorna - kivéve a régiós csatornák - információját

Vámhatósági engedéllyel rendelkező nemzeti dohányboltok listája

1929EUD
A 2019. évben kezdődő üzleti évi társasági adónak, az energiaellátók jövedelemadójának, az innovációs járuléknak, valamint a szakképzési hozzájárulás különbözetének, és a növekedési adóhitelnek a bevallása az előtársaságok, a naptári évtől eltérő üzleti évet választó adózók, valamint a forintról devizára, devizáról forintra, devizáról más devizára áttérő adózók részére Kérjük használja a legújabb verziót!

1971
Bevallás a tevékenységét 2019. évben megszüntető, átalakulással megszűnő, a kisadózó vállalkozások tételes adóját vagy a kisvállalati adót 2019. évben vagy 2020. évtől választó évtől választó adózók részére