2019.11.20.

Könyvelői Praktikum
A legátfogóbb és leggyorsabb online elérhető tudástár ahhoz, hogy Ön is tökéletes könyvelő legyen! Folyamatosan frissített szakmai anyagok, iratminták, nyomtatványok.

PM: változások az adótörvényben
A PM adótörvény-módosítási csomagot nyújtott be az Országgyűlésnek. Jövőre minden dolgozó nyugdíjast megillet a járulékmentesség, gyakorlatilag minden számláról online adatot kell szolgáltatni, és tizenötről nyolc napra csökken a számlakibocsátásra nyitva álló határidő. Új, egységes társadalombiztosítási járulék jön létre, és kedvezőbbé válik a gyermekek után járó családi kedvezmény.

Minimális tao-kulcsot szeretne az OECD
A techcégek adóelkerülése jelenleg a legnagyobb probléma az adózásban, ahhoz ugyanis, hogy egy cég tevékenysége után adót vessenek ki egy adott országban, szükség van a fizikai vagy jogi jelenlétre. A javaslat megoldást kínálna arra a problémára, hogy a társaságok olyan országokba csoportosítsák jövedelmüket, ahol kisebb az adóteher. Az OECD egységes, minimális nyereségadókulcsot írna elő, és nem csak a techcégek számára.

Módosító javaslatot nyújtottak be a társasági adóról
A törvénymódosító javaslat megteremtené annak a lehetőségét, hogy az országos sportági szakszövetségek a sportági stratégiákkal összhangban végzett sportági létesítmény-fejlesztéseket 100 százalékos támogatási intenzitás keretében valósítsák meg. A száz százalékos támogatási intenzitás nem jelent kockázatot a költségvetési törvény készítése során kalkulált sportági keretösszegek mértékére.

2019.11.20.

NAV-hírek
Ez a hírcsatorna összesítve tartalmazza valamennyi magyar nyelvű RSS-csatorna - kivéve a régiós csatornák - információját

19NAHI
Bevallás a 2019. évi növekedési adóhitel összegére jutó adóelőlegről a társasági adóelőleg-kiegészítésre nem köteles adózók számára

19T1041
BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a munkáltató vagy a kifizető által foglalkoztatott biztosítottak adatairól 

Vámudvarok elérhetőségi és nyitvatartási adatai