2020.07.10.

Könyvelői Praktikum
A legátfogóbb és leggyorsabb online elérhető tudástár ahhoz, hogy Ön is tökéletes könyvelő legyen! Folyamatosan frissített szakmai anyagok, iratminták, nyomtatványok.

Előlegszámla stornózása
Egy áfa adóalany cég előleget kapott 2019.12. hóban. Az előlegről szóló számlát kiállította az átutalásnak megfelelő időpontban. 2020. 07.hóban az ügylet meghiúsul és az előleg visszafizetésre kerül egyúttal. Az eredeti számlát érvénytelenítik stornó számlával. Mi lenne a helyes teljesítési dátum ez esetben? Az eredeti számlán lévő (2019.12. havi dátum) vagy a 2020.07. havi?

Cégautó adó zöld rendszámos személygépkocsi esetén
Cég esetén - jól tudjuk, hogy " zöld rendszámmal " rendelkező személygépkocsi esetén a NAV felé fizetendő cégautó adó mértéke nulla?

Az egészségügyi dolgozók egyszeri rendkívüli támogatását hogyan kell számfejteni?
Adott X cég aki NEAK szerződéses és finanszírozott (foglalkozás egészségüggyel, egészségügyi alapellátással, 24 órás orvosi ügyelettel foglalkozik), ennek az alvállalkozója Y cég.Y cég Bt, aminek a kültagja jogosult a tevékenységek végzésére, neki van meg a szakmai végzettsége és háttere. A kültag nincs biztosítási jogviszonyban a Bt-vel, neki 36 órát meghaladó jogviszonya van. Beltag a férj, szintén 36 órát meghaladó jogviszony mellett, de nem Ő adja a szakma hátteret. Kérdésem: Az egészségügyi dolgozók egyszeri rendkívüli támogatását amire, maga a Bt, mint alvállalkozó jogosult lenne rá, hogyan számfejtem a kültagnak?

2020.07.10.

NAV-hírek
Ez a hírcsatorna összesítve tartalmazza valamennyi magyar nyelvű RSS-csatorna - kivéve a régiós csatornák - információját.

HIPAMEGH
Az önkormányzati adóhatóság előtti helyi iparűzési adóügyben eljárni jogosult állandó meghatalmazott bejelentése A nyomtatvány kizárólag az önkormányzati adóhatóság előtti helyi iparűzési adóügyben eljárni jogosult állandó meghatalmazott adatainak bejelentésére szolgál, melyet a NAV továbbít a bejelentésben megjelölt helyi önkormányzatnak.

Nyolcmillió forintot érő cigi lapult a bokorban
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ésa rendőrség munkatársai 6 500 doboz adózatlan cigarettát találtak.

Vámhatósági engedéllyel rendelkező nemzeti dohányboltok listája